Pris: Eff. rente 24,3%, 30.000 kr o/12 mnd. Kostnad 3.679 kr. Totalt 33.679 kr. Du får mest ut av fordelene ved å betale hele fakturaen ved forfall.
<< Til oversikt over tips

 

 

Det smarteste reisefølget – CASA 

Ferien er planlagt, kofferten er pakket og du er klar for avreise. Men har du husket å ta med kredittkortet?

Her får du både gode råd og gode grunner til at CASA bør være et like fast reisefølge som pass og solbriller.

 

Kredittkort tryggere enn bankkort

Den viktigste grunnen til å bruke kredittkortet på reise, er tryggheten det gir deg. Skulle du bli svindlet, hjelper kortutsteder deg med å ordne opp forutsatt at du ikke har handlet uaktsomt. Det er også grunnen til at du bør ha kredittkortet som brukskort, og heller ha det vanlige bankkortet i bakhånd.

 

Ikke kom til kort – ta med ett i reserve

Det blir fort feriekrøll om det eneste kortet du har med blir ødelagt, mistet eller frastjålet. Ta derfor alltid med deg to – CASA og det vanlige bankkortet ditt.

Men du – ikke oppbevar kortene sammen. Da er du fort like langt om lommeboken blir borte.

 

Betal alltid i lokal valuta

Når du drar kortet i utlandet, i minibank, butikk, på restaurant eller et annet betalingssted, får du ofte spørsmålet om du vil betale i norske kroner eller den lokale valutaen. Mange velger norske kroner, uten å vite bedre. Men det lureste er å velge lokal valuta – uansett.

Betalingsstedene kan nemlig sette sin egen vekslingskurs, og for å sikre seg mot valutatap (eller for å bare ta seg litt ekstra betalt) blir det ofte et dyrere alternativ. Så velg alltid å betale i euro, dollar eller hva den lokale valutaen måtte være.

 

Hold oversikt med SMS-varsling

Med SMS-varsling får du en SMS hver gang kortet blir brukt, som forteller deg summen i både lokal valuta og norske kroner. Den sier også hvor mye du har disponibelt på kortet. Det er jo ekstra kjekt på reise når du bruker kortet mer, og nettbanken kanskje ikke er like tilgjengelig som hjemme. Det er lurt å bestemme seg før man reiser om hvor mye man tenker å bruke, og bruke ett kort hele ferien, så er det lett å holde oversikt og kontroll.

SMS-varsling redigere du her

 

Før du reiser, gjør du lurt i å

  • skrive ned nummeret til sperretjenesten
  • lære deg PIN-koden utenat
  • sikre at du har nok kreditt
  • sjekke utløpsdatoen på kortet

 

På reisen, husk å

  • ta vare på kvitteringene, slik at du kan sjekke at transaksjonene stemmer i ettertid
  • aldri gi fra deg kortet når du skal betale i butikk eller på restaurant
  • gjemme PIN-koden når du taster
  • sperre kortet om du tror det kan være stjålet eller mistet

 

God ferie!