Pris: Eff. rente 24,3%, 30.000 kr o/12 mnd. Kostnad 3.679 kr. Totalt 33.679 kr. Du får mest ut av fordelene ved å betale hele fakturaen ved forfall.
<< Til oversikt over tips

 

Vi tar ansvar for at du skal ta ansvar

Før du søker om kredittkort, tenk nøye igjennom hvordan du skal bruke kortet ditt. Husk at det kommer regninger som skal betales. Vi anbefaler at du søker om en kredittgrense du er komfortabel med. Det ligger mange fordeler i kredittkort som du ikke har på ditt vanlige bankkort. Et kredittkort kan gjøre hverdagen enklere og være nyttig når det dukker opp uforutsette utgifter. Skulle vaskemaskinen gå i stykker eller bilen trenge nye vinterdekk, kan det være greit å ha et kredittkort å betale med.

Alle som søker om kredittkort må:
- være 18 år eller eldre
- ha fast inntekt og jobb
- Ikke ha betalingsanmerkninger

 

 

Smart og fornuftig kredittkortbruk

Trygghet, fleksibilitet og forsikring er noen av fordelene du har med et kredittkort. Men med et kredittkort følger også et stort ansvar.

 

Tips til hvordan du kan bruke kredittkortet ditt fornuftig:

  1. Ha oversikt – hold deg til en kredittgrense du føler deg komfortabel med, så unngår du å belaste deg selv med for mye kreditt.
  2. eFaktura – opprett en eFaktura-avtale med utstederen av ditt kredittkort. Da får du fakturaen rett i nettbanken, og det er enklere å huske å betale den. Sjekk alltid om transaksjonene er korrekte før du betaler.
  3. Behov for å dele opp betalingen? Lag en nedbetalingsplan for hvordan du skal betale ned summen du skylder. Vær bevisst på hvor mye du kan betale hver måned.
  4. SMS-påminnelse – bestill påminnelse på SMS og du får SMS hver gang du nærmer deg forfall på fakturaen og på alle kjøp over en beløpsgrense du velger selv. Da får du god kontroll på kredittkortbruken din.
  5. Ha gjerne to kredittkort – det gir en ekstra trygghet. Du har alltid har et kort som virker og aksepteres av brukerstedet, både på reise eller i andre tilfeller hvor du ønsker å benytte kredittkort.
  6. Ta i bruk tjenestene som finnes – bruk nettbanken og SMS-tjenesten aktivt, og ha full kontroll på kortbruken din.
  7. Ved å betale på forfall får du full utnyttelse av fordelene i kortet.

 

 

Effektiv og nominell rente

Den effektive renten viser prosentvis hva lånet koster deg inkludert gebyrer. Det vil si det du må betale i tillegg til avdragene. På selvangivelsen vil du se at du får skattefradrag for 25 % av rentene, dette blir automatisk innberettet til skattemyndighetene. Den nominelle renten inkluderer ikke gebyrer. Nominell rente + gebyrer = tilnærmet effektiv rente. 

Husk at om du ikke betaler ned hver måned vil det påløpe renter på rentene og lånet vil øke. Om du ikke betaler minstebeløpet så kommer det purring og det påløper også et purregbyr.